söndag 9 september 2007

Baby cool klänning


Ett av mina första projekt var att sy förklädesklänningen som finns med i Baby cool boken den blev väldigt fin (om man får säga så om nått man gjort själv) med det gröna marimekko tyget men när jag provade den på lilla O så upplevde jag att den var ganska tajt i halsen är det någon annan som sytt denna klänning som känner samma sak eller är det bara jag som klantat till det. Jag ska fixa detta när jag får tid så att O kan ha den när hon kommer hem till Sverige som vi hoppas blir inom en snar framtid.

5 kommentarer:

mamman pysslar sa...

härligt tyg! passar jättebra som klänning!

jag har sytt den men inte sett hur den var på... tyckte inte den såg tajt ut i halsen.

man brukar inte ha sömnsmån i halsen om man ska kanta med kantband. Det är det enda jag kan komma på.

Anonym sa...

Jag har också sytt några såna men jag tycker att de är mkt stora i storleken överlag. Har inte tyckt att de är små i halsen. Är det kanske som "amman pysslar" säger: har du av misstag lagt till sömnsmån i halsöppningen?
/Klockarbarn

Gekko sa...

Jättesnygg! Tyget är ju underbart, har faktiskt inte sett den färgkombinationen innan! Jag har sytt den och den var inte trång i halsen vad jag vet, men den var alldeles för stor för min tjej så jag gav bort den. Det är klart jag kan hjälpa dig med mönster, men jag åker iväg imorgon och blir borta till nästa helg. Tror tyvärr inte jag hinner fixa innan dess. Kan du påminna mig så få du det när jag kommer tillbaka?

Jes sa...

Vilken fin klänning, härligt tyg. Har oxå precis sytt den klänningen och tycker som du, man jag klantade mig lite och tog sömnsmån i halsen troligtvis därför.

Thea sa...

Jättefin! Det tyget gör sig verkligen till en klänning. Kan inte heller minnas att den var trång i halsen - men som sagt vääääldigt stor i storlekarna.