lördag 16 augusti 2008

Snälla ge mig lite råd!

Lördag, mysigt väder varmt och har precis kommit hem från en promenad med sönerna, de två äldsta fick nya skor, inget inhandlat till mamman som vanligt.Mina tankar går mycket till allt fint man kan surfa runt och titta på på alla fina bloggar, hoppas att nån snart kommer in till min blogg och ser mitt rop på lite råd om vad man ska ta för priser för sina saker. Ikväll ska jag nog försöka sy lite om sambon och barnen tillåter.Hoppas ni alla får en mysig lördagskväll!

3 kommentarer:

AN.LO sa...

Då ska vi se om jag kan komma med lite råd då :-) Jag har ju själv tänkt mig att i framtiden stå på nån form av marknad o testa på försäljningen lite. Det jag tänker är att jag hellre säljer slut på det jag har med mig, än att ta ett för högt pris o ch få ta allt med mig hem igen. Och för att testa efterfrågan lite så hade jag nog valt att första gången, även om det kanske tar emot, att ta lite lägre priser. Då får man förmodligen ut lite plagg, gör lite reklam, och till nästa gång höja lite på priset. Samtidigt ska det ju absolut inte skänkas bort!
Men för en enkel klänning typ förklädesmodell hade jag nog tagit mellan 100-120:-, en muddbyxa ca 120-140:- (såvida man inte har en massa dyra knappar, dragkedjor och tryck på plaggen som kanske gör att man måste ta lite högre)
Men för mig personligen hade det räckt med att jag gått plusminus noll. Vet inte vad alla andra tycker men så känner jag. Om ett åt kanske man kan lägga på en tjuga per plagg.

AN.LO sa...

Men shit, vad är det du säger??! Sluta sy? Du är helt galen! :-) Så känner jag ständigt, att alla andra gör mycket snyggare saker hela tiden. Men du har ju gjort hur mycket saker som helst, jättefina! Brallor, klänningar, ullskor, söta vantar mm, och allt i jättefina färger! Sy mer tycker jag :-)

Anonym sa...

Jag kan rekommendera min overlock! Däreomot så har den ju begränsningar, mer avancerade modeller har fler sömmar, ex täcksömmar som man kan ha använding av i det långa loppet tror jag. Jag var inne på en pfaff först och skulle ge dig rådet att kolla hur en sån står sig i jämförelse, jag hade nog köpt en pfaff om det inte var så att jag ville köpa en maskin på stan så jag har någonstans att vända mig om den går sönder och de bara hade huskvarna. Men den är lätt att hantera och syr bra!

Ang priser så är det som tidigare skrivit inte så enkelt att ta betalt för det man gör. Jag brukar väga ihop materialkostnad+tidsåtgång+jämföra vad liknande plagg kostar i butik. Det är ju omöjligt att ha så låga priser som i butikerna och det tror jag att de som handlar hantverk/handsydda kläder är på det klara med och kan tänka sig att betala lite mer för tiden det tar att skapa dem. Det är i alla fall min upplevelse av dem som handlar mina kläder.

Kanske runt 100 kr för huvudbonader? Det dubbla för tröjor / klänningar / byxor beroende på materialet som sagt och tiden och detaljerna. ex, 200 för en enkel byxa och 300 för en som är mer arbetad?

Om du är rädd att komma hem med osålda plagg så bestäm dig för att ha något "litet" och som du är snabb och bra på att sy som du kan ta ett lite lägre pris för. Ibland tänker man ju när man går på marknad att saker under 100-lappen kan man tänka sig. Eller rabatt om man köper flera?

Bara några tankar, hoppas det kan hjälpa något=)