söndag 24 augusti 2008

Tankar på mamma

Mina mamma gick bort för många många år sen, hon var verkligen en inspiration till att sy och sticka så nu när man själv har börjat lite smått med detta är saknaden efter henne extra stor. Men jag har sparat lite av hennes handarbetssaker, det är svårt när man är 16 år och se att man själv kanske kommer att ha samma intressen som sin mamma när man blir äldre, så mycket av hennes handarbetssaker slängdes när pappa sålde huset. Extra synd är att min mamma prenumererat på Allt om handarbete i säkert 7 år så vi hade enormt många tidningar men alla de åkte i flytten. Men idag när alla grabbarna i familjen är hos svärmor rensar jag mina lådor och hittar mammas mönster pärm, visar er här lite av hennes godingar från den! Och hennes hemslöjdsbok när hon gick i skolan.
2 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Hej! Roligt att hitta din blogg. Jag förstår att du saknar din mamma, jag skickar en stor kram till dig!!
Angånde priser så är jag på Elisabeths linje, ca en hundring för huvudbonader och ca två för en enkel klänning, byxa. Jämför med andra, kolla gärna min butik solig tex. (se min sida). Jag får ofta höra att jag tar för lite betalt och egentligen tycker jag man ska ta bra betalt för ett fint hantverk (men så var det det där med självförtroendet).
Ett kjolmönster fixar du lätt, två lika bitar, lite utsvängd och mudd på bara. Utgå från exempelvis byxor så du vet hur bred den behöver vara i olika storlekar.
Lycka till!!

Yvonne sa...

HEj Hanna! Kul att du har börjat uppdatera din blogg nu =) Tänkte bara meddela att jag tyvärr inte kan komma på Skällinge marknad. Har blivit bjuden till Sthlm, Nickes syster fyller 40. Men lycka till med försäljningen. Vi kan väl höras nästa vecka å ta en fika eller nåt? Kram